ИТС ЕАД привлече като инвеститор водещ турски производител на петролни резервоари

След дълга поредица от срещи и разговори ръководството на „Индустриални терени и складове“ ЕАД успя да привлече като инвеститор в България турската компания – лидер в производството на промишлени резервоари/танкове за петролни и др. продукти „Атеко Танк“. Управителният съвет на фирмата взе решение да стъпи за първи път в България, като започне дейност чрез наемане на складово-производствено хале в индустриална зона Свиленград, която от 2 години е под управлението на ИТС ЕАД.

„Атеко танк“/“Атеко Индъстри“ регистрираха в България дъщерно дружество под наименованието „Атеко Глобал“ ООД, което участва в проведени конкурсни  процедури  за отдаване под наем на офиси и складово помещение  в индустриална зона Свиленград. След спечелването им „Индустриални терени и складове“ ЕАД сключи два договора за отдаване под наем на обектите – офис и хале, с „Атеко Глобал“ ООД.

Благодарим за съдействието и подкрепата в преговорите с „Атеко Индъстри“-Турция, на Българската агенция за инвестиции и на НКИЗ, заяви изпълнителният директор Айсехел Руфи.

„Атеко Танк/Индъстри“ произвежда и монтира танкове/резервоари за съхранение на петрол и петролни продукти, както и за съхранение на вода в цял свят. Турската компания има представителства в Канада и Великобритания, а България е третата страна извън Турция, в която стъпва. Пред изпълнителния директор Айсехел Руфи от ръководството на „Атеко“ изразиха намеренията си да разширят дейността в България – и по-конкретно в Свиленград, чрез закупуване на терен за инвестиция „на зелено“, на който да изградят голяма европейска база.

TOP